Instellingen

Priesterstudenten nog welkom in Utrecht

UTRECHT - Theologiestudenten die priester willen worden blijven welkom aan de faculteit Katholieke Theologie met vestigingen in Utrecht en Tilburg.
De FKT gaat met de bisschoppen overleggen over voortzetting van de enige door Rome erkende, academische ambtsopleiding in Nederland, nu bisschop Wim Eijk heeft besloten het Ariënskonvikt in Utrecht medio volgend jaar te sluiten.
Het Ariënskonvikt is een seminarie voor studenten die priester willen worden. Omdat het convict nog maar twaalf studenten telde, maakte het bisdom Utrecht vorige week bekend dat de studenten moeten verhuizen naar het seminarie van het bisdom Haarlem-Amsterdam.
De FKT betreurt dat besluit, maar zegt ten dienste te staan van de hele Nederlandse kerkprovincie en niet slechts aan één bisdom verbonden te zijn. Er is dus volgens de FKT geen reden in te grijpen in de enige academische priesteropleiding van Nederland.
Het faculteitsbestuur benadrukt dat overigens de overgrote meerderheid van de studenten in Utrecht en Tilburg leek is. Zij gaan na hun theologiestudie werken in tal van beroepen of worden wetenschappelijk onderzoeker in de theologie. De FKT is erkend door het ministerie van Onderwijs en levert een internationaal en kerkelijk erkend diploma op. Het besluit van de bisschop mag daar geen verandering in brengen, aldus de FKT.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.