Kort nieuws: Actie 'Stop Bijensterfte' succesvol

REGIO - De actie 'Stop de Bijensterfte' lijkt een succes. Volgens actievoerder Jeroen van der Sluijs van de Universiteit Utrecht hebben al 40.000 mensen de petitie getekend. Daarmee eisen ze een stop op het gebruik van insecticiden en steun voor de imkerij, omdat minister Verburg daar geen actie tegen onderneemt.
* In Woerden is het aantal auto-inbraken flink gestegen. De afgelopen week is negentien keer aangifte gedaan. De dieven zijn vooral actief in de wijk Snel en Polanen en stelen voornamelijk navigatiesystemen. De politie is op zoek naar mensen die iets verdachts in de buurt hebben gezien.
* Een 32-jarige automobilist heeft in Utrecht een spoor van vernieling getrokken. Hij was - na een paar biertjes - op de Bilderdijkstraat tegen verschillende auto's gereden. Vier slachtoffers hebben aangifte gedaan.
* In Amersfoort is een 16-jarige jongen gearresteerd voor het betalen met vals geld. De jongen wist bij een winkel aan de Voeting twee keer af te rekenen met een vals biljet van 50 euro. Toen de winkelier de oplichting had ontdekt, sloeg hij bij het derde bezoek van de jongen direct alarm. Waar de verdacht het valse geld vandaan heeft, wordt uitgezocht.
* Een beveiliger van de V&D in Utrecht heeft drie mannen betrapt op diefstal van spijkerbroeken. De mannen hadden eerst door dat ze waren betrapt en legden de goederen terug. Later probeerden ze het nog een keer, waarop de beveiliger passerende agenten waarschuwde. Die vond de spijkerbroeken in de tas van twee Roemenen en een Bosschenaar. De drie zijn aangehouden.
* De parkeerautomaten bij het Henschotermeer werken vanaf december niet meer met contant geld. Bezoekers moeten betalen met hun pasje.Volgens het recreatieschap zijn de automaten dit jaar te vaak vernield door gelddieven.
* Mevrouw Niebeek in Zeist is donderdagavond geridderd in de Orde van Oranje Nassau. Ze heeft zich tientallen jaren ingezet voor de Gereformeerde Gemeente in het dorp en de Christelijke Bibliotheek en de Vrouwenvereniging. Het lintje werd uitgereikt door burgemeester Janssen van Zeist.
* Nieuwegein is opzoek naar buurtbemiddelaars. De vrijwilligers worden ingezet om burenruzies bij te leggen zonder dat de rechter er tussen hoeft te komen. In andere steden in onze provincie is buurtbemiddeling al langer een groot succes. Nieuwegein wil daar op aanhaken.
* Diverse zorginstellingen in Leusden en omgeving gaan samenwerken. Daar is donderdagavond een convenant voor ondertekend. Het Sociaal Platform Leusden gaat psychiatrische patienten opzoeken die geen hulp vragen of aangeboden hulp niet accepteren. De instellingen moet ervoor zorgen dat deze groep Leusdenaren niet verloederen of dakloos raken.