Politiepost Soesterberg gaat dicht

SOESTERBERG - De politiepost in het Soesterbergse seniorencentrum De Drie Eiken gaat per 1 februari dicht.
De politie werd twee jaar geleden geconfronteerd met de vrij plotselinge sluiting van het gebouw van de Koninklijke Marechaussee. De nieuwe huisvesting, met een inloopspreekuur op woensdag en donderdag van 09.00 tot 13.00 uur, bleek ook daarna weinig bezocht te worden.
De sluiting van de politiepost betekent niet dat de politie uit Soesterberg verdwijnt. De wijkzorgsurveillance zal op onregelmatige tijden in het dorp aanwezig zijn en haar taken uitvoeren. Ook garandeert de politie dat bij spoedeisende meldingen, via het alarmnummer 112, binnen tien minuten een politie-eenheid ter plaatse is.
Voor het stellen van hulpvragen of het maken van een afspraak met de wijkagent kan gebeld worden naar het wijksecretariaat van de politie in Soest via het reguliere telefoonnummer 0900-8844. Voor het doen van aangifte van feiten als fietsdiefstal, auto-inbraak of vernieling staat de internetsite www.politie.nl/utrecht ter beschikking. Bij een delict als woninginbraak of bij minder valide personen komt de politie ter plaatse en wordt de aangifte direct opgenomen.
Voor andere aangiften, of bij het ontbreken van digitale middelen om aangifte te doen, kunnen bewoners tijdens de openingsuren terecht op het politiebureau in Soest aan het Raadhuisplein 31 of het politiebureau in Baarn aan de Eemnesserweg 52. Het bureau in Baarn is 24 uur per dag geopend.
De gemeente Soest betreurt de sluiting. Volgens burgemeester Noordergraaf zijn er veel gesprekken gevoerd met de politieleiding om sluiting tegen te gaan.
Wel zijn er afspraken gemaakt dat een wijkagent verantwoordelijk is voor het toezicht in Soesterberg.
De gemeente hamert erop bij de inwoners om altijd de politie te bellen in geval van nood, en aangifte te blijven doen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.