Rechter staat omstreden bedrijfshal Baarn toe

BAARN - Projectontwikkelaar Holland Huis mag verder met de bouw van een aannemersbedrijf in een woonwijk in Baarn. Dat heeft de bestuursrechter vandaag besloten.
Tientallen omwonenden hebben bezwaren geuit tegen de vergunning die de gemeente begin dit jaar heeft afgegeven. Volgens bouwplannen van Holland Huis komt op een garageplein tussen de Oosterstraat, de Ericastraat en de Bremstraat een zes meter hoge bedrijfshal te staan.
De omwonenden wezen er op dat het bestemmingsplan slechts een paar dagen na het verlenen van de vergunning is veranderd. Ze vinden dat de gemeente daar rekening mee had moeten houden.

UITGEKOCHT

De woningen aan de Ericastraat verrezen acht jaar geleden op de plaats waar eerst bedrijven stonden. Baarn voert sindsdien een beleid om de bedrijvigheid in de omgeving te vervangen voor huizen en appartementen.
De gemeente heeft de afgelopen jaren meerdere bedrijven uitgekocht, zodat Holland Huis daar woningen kan bouwen.
Om dat beleid te steunen geldt sinds eind januari voor het garageplein een nieuw bestemmingsplan. De vergunningaanvraag voor de bouw van een aannemersbedrijf kwam vier dagen eerder bij de gemeente binnen.
De rechter vindt daarom dat Baarn terecht naar het oude bestemmingsplan heeft gekeken, waarin een bedrijfshal tegen de achtertuinen nog wel was toegestaan.

BOUWMATERIALEN

Voor het feit dat de toegangsweg te smal is voor het te verwachten verkeer heeft de gemeente terecht ontheffing verleend, vindt de rechter. Hij verwacht bovendien niet dat er, zoals de omwonenden vrezen, zwaar verkeer met bouwmaterialen af en aan zal rijden.
De gemeente zegt dat ze er op zal toezien dat eventuele overlast van het bedrijf zal worden aangepakt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.