Kort nieuws: Binnenbrandje in Wijk bij Duurstede

REGIO - De brandweer van Wijk bij Duurstede is dinsdagavond uitgerukt voor een binnenbrandje aan de Livius. Technische problemen met een kookplaat zorgden voor een enorme rookontwikkeling. De brandweer had de situatie snel onder controle.
* De politie en de gemeente in Amersfoort moeten meer doen om het afsteken van illegaal vuurwerk tegen te gaan. Volgens de Burger Partij Amersfoort lijkt het in sommige wijken af en toe net oorlog door lawinepijlen en granaatschoten. Er zou vooral overlast zijn in de wijken Kruiskamp, Liendert en het Soesterkwartier.
* Een bejaard echtpaar in Utrecht heeft gisteravond twee overvallers hun huis uitgejaagd. Rond half 7 gisteravond trokken de verdachten aan de bel bij een woning aan de Troubadourhof, waarna de 71-jarige bewoner opendeed. Hij werd direct overlopen door de overvallers, maar wist het duo na een worsteling samen met zijn vrouw weer naar buiten te werken.
* Mensen met kaakproblemen kunnen vanaf woensdag ook terecht in De Meern. In het Sint-Antoniusziekenhuis op de Lawick van Pabstlaan is vanaf woensdag een nieuwe afdeling kaakchirurgie. Gemikt wordt op mensen uit ondermeer Leidsche Rijn, Montfoort en Maarssen. Nu moeten patiënten voor ingrepen nog naar Nieuwegein.
* In Amersfoort bleek dat een wildplasser nog twee straffen had openstaan. De man werd op de Hellestraat betrapt tijdens het legen van zijn blaas. Omdat hij zich niet kon identiceren moest hij mee naar het bureau. Daar werd duidelijk wie hij was en dat hij nog twee straffen had openstaan. De man mocht dus op het bureau blijven.
* Een 22-jarige bromfietser is gisteren naar het bureau meegenomen. De Amersfoorter werd op de Middelwijkstraat in Soest aangehouden omdat hij op een fietspad reed. De man rook erg naar wiet en bekende een zakje bij zich te hebben. Agenten wilden de wiet in beslag nemen maar daar was de Amersfoorter het niet mee eens. Hij kon zich ook niet identificeren en werd aangehouden. Op het bureau vonden agenten nog meer softdrugs. Ook dat is in beslag genomen.
* In Bilthoven zijn twee tieners op de vingers getikt omdat ze zonder vergunning kerstkaarten verkochten.
Agenten pikten het duo op de Jachthoornlaan op. Op het bureau kregen de twee te horen dat voor de verkoop een vergunning nodig is. De jongens werden daarna aan hun ouders overgedragen.
* In Zeist hebben agenten een 19-jarige vrouw uit Gouda aangehouden wegens een vechtpartij met een andere vrouw. Na verhoor van de dames bleek dat ze oude bekenden van elkaar waren. Omdat over en weer was geslagen werd afgezien van aangifte. Daarop mocht de 19-jarige haar weg vervolgen.
* Op de A2 bij Nieuwegein heeft de politie twee mannen aangehouden die met 65 km/u over de snelweg reden. Meerdere automobilisten konden de auto ternauwernood ontwijken. Toen de politie de wagen naar de vluchtstrook had geleid, wisselenden de twee mannen uit Uden nog van stoel. Het was tevergeefs, want de Brabanders bleken beide dronken.
* In Harmelen is een tiener aangehouden voor het opblazen van een vuilnisbak. Hij vluchtte daarna weg met een brommobiel, maar een getuige zag het en noteerde het kenteken. Agenten vonden de eigenaar van de brommobiel, die al snel zijn 16-jarige zoon optrommelde. De jongen mocht mee naar het bureau en hij mag een nieuwe prullenbak betalen.