Ring Utrecht niet in Crisis- en Herstelwet

UTRECHT - De uitbreiding van de ring rond Utrecht komt niet in de nieuwe Crisis- en Herstelwet. Het Utrechtse Stationsgebied staat wel in de wet die woensdag is aangenomen door de Tweede Kamer.
Het CDA had wel een voorstel ingediend om ook de ring onder de wet te laten vallen, maar trok dat uiteindelijk weer terug toen bleek dat er niet voldoende steun voor was. De PvdA vindt dat nog teveel onduidelijk is over de snelwegplanne.
De wet, door premier Balkenende gelanceerd in Utrecht, is bedoeld om bouwprojecten als de aanleg van wegen en huizen te versnellen. Daartoe worden inspraakprocedures ingekort en krijgen minder mensen de kans om bezwaar in te dienen.

GEMEENTERAAD

GroenLinks in Utrecht is blij dat de ring niet in de wet is opgenomen. "Op die manier zou je de lokale politiek bij een heel belangrijk onderwerp buitenspel zetten", zegt Pepijn Zwanenburg.
De Vrienden van Amelisweerd hadden eerder laten weten dat ze fel tegen de opname van de snelwegplannen in de wet waren. Ze vreesden vooral dat hun alternatieve ov-plan 'De Kracht van Utrecht' dan geen kans meer zou hebben.
Donderdagavond wordt de Utrechtse raad bijgepraat over de plannen voor de Ring Utrecht.