Twijfel over nieuw onderzoek ongeluk bobbelweg

MAARSSEN - De Utrechtse advocaat Bernard Tomlow betwijfelt of er wel echt een nieuw justitieel onderzoek komt naar het dodelijke ongeluk op de Nieuweweg in Maarssen. De raadsman van de nabestaanden denkt dat het OM tijd rekt.
Tomlow sprak vanmorgen op Radio M Utrecht zijn vermoeden uit dat Justitie overbelast is. Volgens hem brengt het OM regelmatig zaken op het nippertje bij de rechter aan. Hij begrijpt niet dat er na acht maanden nog meer tijd nodig is om uit te zoeken of de gemeente Maarssen verantwoordelijk is voor de dood van de twee slachtoffers.
Eind maart kwamen twee vrouwen op een motor ten val op de Nieuweweg. Ze werden aangereden door een tegemoetkomende vrachtwagen en overleden aan hun verwondingen. Maarssen had vlak voor het ongeluk aangegeven dat de weg veilig was. Toen de twee vrouwen om het leven kwamen ontstond een maatschappelijke discussie over de bobbelweg en de waarschuwingen die de gemeente al eerder had gekregen van omwonenden.
Tomlow verbaast zich erover dat zowel het OM als de gemeente nog altijd geen duidelijkheid kunnen geven over wie er aansprakelijk is. In het interview met Radio M haalde hij bovendien uit naar het college van burgemeester en wethouders: "Kennelijk wil de gemeente voorkomen dat ze hier vlak voor de verkiezingen op wordt afgerekend, maar er zit natuurlijk een bestuur dat geen actie heeft ondernomen toen het werd gewaarschuwd."
Beluister het interview met Tomlow hieronder.

Twijfel over nieuw onderzoek ongeluk Nieuweweg

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.