Instellingen

Kort nieuws: BAM sleept miljoenenorder in de wacht

REGIO - BAM heeft een grote opdracht binnen voor de aanleg van een spoorwegviaduct in Luxemburg. Dat laat het bouwbedrijf in Bunnik weten. Met het zesjarige project is 56 miljoen euro gemoeid, waarvan 22 miljoen euro voor BAM.
* De politie heeft twee mannen en een jongen uit Driebergen aangehouden bij het stelen van verkeersborden. Op de Hoofdstraat werden de drie op heterdaad betrapt. Het drietal is meegenomen naar het bureau en kregen een proces-verbaal.
* Bij een ongeluk in Utrecht is een man gewond geraakt. Op de van Hoornekade reed een 21-jarig Utrechter waarschijnlijk door rood. Hij ramde een andere auto, een verkeerslicht en twee paaltjes en belandde op de kop.
* Steeds meer Utrechtse gehandicapten sporten. Ook is het aantal jongeren dat lid is van een sportclub gestegen. Dat blijkt uit cijfers van de gemeente Utrecht. Afgelopen jaar heeft Utrecht de regels om subsidie aan te vragen versoepeld. Verenigingen hebben hierdoor meer ruimte om leden aan te nemen.
* Lopik geeft toch geld aan een aantal organisaties. De subsidies gaan onder meer naar het Alzheimercafe, de Stichting ExpresZie en Oranje Initiatief Cabauw. Op de begroting was er geen ruimte, maar na een voorstel van de PvdA werd er toch geld gevonden. Gevolg is wel dat er bezuinigd wordt op het Jeugd en Jongerenwerk.
* Politieagenten die in Amersfoort controleren op fietsverlichting krijgen hulp van studenten. Die bieden iedereen die beboet wordt voor drie euro een setje lampjes aan. De boete blijft, maar de lampjes kunnen dan wel meteen aan.
* Een 41-jarige automobilist uit Amersfoort heeft zijn rijbewijs moeten inleveren. De man reed met zijn bestelbus verschillende straten in Amersfoort tegen de richting in en dat zonder licht. In de laadruimte van de bestulbus zaten twee kinderen en een hond.
* Een 15-jarige jongen uit De Bilt is opgepakt omdat hij een fiets heeft gestolen. Een getuigen vermoedde dat twee jongens een fiets probeerde te stelen aan de Neptunusplaan in Bilthoven en belde de politie. Agenten konden de jongens bij het winkelcentrum aanhouden.
* Een 24-jarige Utrechter is opnieuw in de fout gegaan met alcohol in het verkeer. De man werd afgelopen nacht aangehouden op de Ter Braaklaan in Utrecht. Eerder dit jaar werd de man ook al aangehouden voor rijden onder invloed op een bromfiets.
* In Houten is een ma aangehouden die drie keer zoveel had gedronken als toegestaan. Ook had hij geen rijbewijs. Eenmaal op het bureau beweerde de 45-jarige Houtenaar dat zijn rijbewijs was gestolen, maar hij bleek al eerder ongeldig te zijn verklaard. De man ziet een dubbele boete tegemoet.
* De politie heeft drie jongens uit Soest en Amsterdam aangehouden omdat ze een buskokje hebben vernield.Een getuige zag dat drie jongens op de Vrijheidslaan in Soest bezig waren een bushokje te slopen. Hij hield de jongens van 17 en 19 jaar aan en belde de politie.
* In Utrecht-Overvecht is een vrouw aangehouden voor winkeldiefstal. Ze liep tegen de lamp bij een supermarkt aan de Roelantdreef. Toen de politie erbij bleek dat ze al bij 4 winkels haar slag had geslagen. De vrouw mag voortaan de winkels niet meer in.

Kort nieuws in U Vandaag

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.