Instellingen

Gemeente Utrechtse Heuvelrug weert pedo

UTRECHTSE HEUVELRUG - De 61-jarige pedoseksueel Sytze van der V. uit Eindhoven is maandagochtend ook uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug gezet. Dat bevestigt een woordvoerster van de gemeente, naar aanleiding van een bericht hierover op de website van De Volkskrant.
Burgemeester Frits Naafs heeft de man een vestigingsverbod opgelegd omdat volgens de reclassering de kans op recidive erg groot zou zijn, zo meldt de woordvoerster. Van der V. woonde tijdelijk in de gemeente.
Het stadsverbod dat de gemeente Eindhoven eerder aan de pedoseksueel oplegde, werd in oktober afgewezen door de bestuursrechter. De gemeente Utrechtse Heuvelrug denkt volledig in haar recht te staan.
"Het verbod heeft in dit geval een heel andere basis. In Eindhoven waren ze bang voor rellen en de veiligheid van de man zelf. Wij zijn juist bang dat de man terugvalt in zijn oude patroon", aldus de zegsvrouw.
Van der V. klopte bij het Riagg in Amersfoort aan voor hulp. Volgens het Riagg is het een normale gang van zaken om bij een directe vraag voor maatschappelijk opvang een burgemeester in te schakelen. ,,Deze verzoeken zijn overigens op één hand te tellen en meestal verloopt de afhandeling van zo'n verzoek dan vlekkeloos'', zegt een woordvoerder. Of het Riagg of burgemeester Naafs is aangeslagen op de naam Van der V. kan het Riagg niet zeggen.
De Eindhovense pedoseksueel was veroordeeld tot drie jaar celstraf en vijf jaar reclasseringstoezicht. Hij
kwam na 27 maanden vrij in september, terwijl zijn verzoek tot cassatie nog niet was afgehandeld. Toezicht van reclassering kan pas ingaan als dat verzoek is behandeld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.