Kort nieuws: Bejaarde gewond bij ongeluk Woerden

REGIO - Bij een verkeersongeluk in Woerden is een bejaarde fietser gewond geraakt. De 77-jarige vrouw werd op de Jozef Israëlslaan door een auto geschept; de bestuurder gaf haar geen voorrang. De bejaarde vrouw is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.
* In Utrecht waren agenten nodig om een betrapte dief van het toilet te krijgen. De man had zich in het kleinste kamertje opgesloten nadat hij betrapt was bij een diefstal in een horecazaak aan het Jaarbeursplein. Onder dwang van agenten kwam de 22-jarige Utrechter van het toilet af. In een tas had hij een stroomstootwapen bij zich. De politie onderzoekt de diefstal nog verder.
* Op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht is een man aangehouden die vernielingen pleegde en agenten beledigde. Maandagnacht gedroeg de man zich vervelend in een horecagelegenheid. Agenten ter plaatse moesten de man uit de zaak begeleidden. Eenmaal buiten begon de 32-jarige Utrechter tegen de pui aan te trappen en de agenten te beledigen. Hierop werd hij aangehouden en mee naar het bureau genomen.
* In Rhenen is een mogelijke brandstichter aangehouden. Rond half tien 's gisteravond vatte een auto vlam op de Achterbergsestraatweg. Getuigen kamden onmiddellijk de wijk uit. In de omgeving werd een 23-jarige man uit Rhenen aangehouden. De auto kon geblust worden maar had aanzienlijke schade opgelopen.
* Woningcorporatie Mitros in Utrecht gaat haar gas en energie groen inkopen. Het bedrijf wil zo haar steentje bijdragen aan een beter klimaat. De woningcorporatie zegt de energie zo goedkoop mogelijk te hebben ingekocht. Klanten zouden dat de komende jaren ook in hun portemonnee gaan voelen.
* De PvdA in Soest maakt zich zorgen over de toegankelijkheid van de troittoirs in de gemeente. Die zou onvoldoende zijn door boomwortels onder de stoepen. Het gemeentebestuur voert momenteel al werkzaamheden uit om de trottoirs toegankelijker te maken, maar volgens de PvdA is dat niet voldoende.
* Oud-wethouder Lenting vindt dat de Utrechtse gemeenteraad tegen plannen van het stationsgebied moet stemmen. Die oproep doet Lenting dinsdagochtend in het AD/Utrechts Nieuwsblad. In de plannen staat dat er gebouwd gaat worden over een deel van de nieuwe singel. Door die bebouwing aan de zogenoemde Catharijneknoop kunnen Utrechters slecht langs het water wandelen en fietsen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.