Meer prikken in Amersfoort dan Utrecht

PROVINCIE UTRECHT - In Amersfoort zijn de afgelopen dagen meer mensen langsgeweest voor een prik tegen de Mexicaanse griep dan in Utrecht. Dat blijkt uit de cijfers die de GGD Midden-Nederland en gemeente Utrecht hebben vrijgegeven.
Opmerkelijk is verder dat meer Utrechters uit Leidsche Rijn zichzelf en hun kinderen hebben laten vaccineren dan in de rest van Utrecht. Ook valt op dat inwoners van kleinere gemeenten in Utrecht vaker kwamen opdagen dan die van de grote steden.
De vaccinaties in Utrecht, Amersfoort en Houten zijn na drie dagen afgerond. Ook in Zeist, Woerden en Maarssen is de GGD klaar. Er wordt donderdag nog wel geprikt in Soest, Veenedaal en IJsselstein.
OPKOMST (gemiddelde):
Utrecht: 64%
Amersfoort: 74%
Houten: 79%
Maassen: 71%
Zeist: 70%
Woerden: 78%
In Veenendaal werd woensdag 68 procent van de opgeroepen mensen gevaccineerd. Eerder werd een hoger percentage gemeld, maar dat bleek onjuist.

BIJWERKINGEN

Van alle mensen die tot nu toe een prik hebben gehad tegen de Mexicaanse Griep, heeft ruim een kwart lichte bijwerkingen. Dat varieert van een blauwe plek tot tintelingen in de arm. Dat meldt het Nederlands Bijwerkingen Centrum Lareb.
Lareb heeft drieduizend mensen gevolgd die een vaccinatie hebben gekregen van de huisarts. Het centrum roept alle gevaccineerden op om eventuele bijwerkingen na de vaccinatie te melden.

Gemengde gevoelens bij prikactie in Veenendaal
Gemengde gevoelens bij prikactie in Veenendaal