Instellingen

Kort nieuws: Soest krijgt jazzfestival

REGIO - Soest krijgt volgend jaar een eigen jazzfestival. De Lions Club Soestdijk heeft onder meer Hans Dulfer en Mathilde Santing gestrikt voor optredens op 4 september. De opbrengst van het festival gaat naar enkele lokale goede doelen, zoals de Seniorenbus.
* De zeshonderdduizend euro die minister Van der Laan voor het Roma-beleid heeft uitgetrokken, moet gebruikt worden voor de handhaving van de leerplicht. De VVD in de Tweede Kamer heeft daar woensdag een motie over ingediend. De Tweede Kamer praat volgende week over het Roma-beleid van de minister.
* De Universiteit Utrecht start volgend jaar een prestigieuze, internationale opleiding voor medicijnonderzoek. Maximaal 25 ambitieuze scholieren worden uitverkoren. Focus van de opleiding ligt op ziektes als depressie, Alzheimer en verslaving. Morgen en overmorgen zijn er voorlichtingsdagen op de Universiteit Utrecht.
* De politie in IJsselstein is op zoek naar een ongeveer 50-jarige bromfieters. Deze man zou afgelopen vrijdag een 21-jarige voetganger hebben aangereden op de ventweg van de Panoven. Beide kwamen ten val, maar de bromfietser krabbelde snel op en reed door. De vrouw liep een hersenschudding en gekneusde rug op, en besloot een paar dagen later aangifte te doen.
* In Utrecht is een grote wietkwekerij ontmanteld na een tip. Een flat aan de Karel Doormanlaan stond helemaal vol met hennepplanten. De politie nam meer dan duizend planten in beslag. De eigenaar van de wietkwekerij is nog niet gepakt.
* Volgend jaar rijden de eerste treinen met gratis internet. Verkeersminister Eurlings trekt er ruim 16 miljoen euro uit, 1 miljoen meer dan de Tweede Kamer eerder afdwong. Met de gratis internettoegang moet reizen per trein 'nog aantrekkelijker' worden, stelt de minister.
* Een winkeldief is in het centrum van Amersfoort in de armen van de politie gevallen. De 51-jarige man probeerde bij een winkel aan het Sint-Jorisplein zonder af te rekenen buiten te komen, toen alarmbellen klonken. Een toevallig passerende agent in burger kon de man direct vastpakken.
* Een 84-jarige automobilist uit Veenendaal heeft in zijn woonplaats een ongeluk veroorzaakt. De hoogbejaarde man negeerde op de Grote Beer het rode licht en reed een 20-jarige vrouw van haar fiets. Ze is gewond afgevoerd.
* Vier gewonden bij een ongeluk in Maarssen. Een automobiliste op De Floraweg gaf geen voorrang en knalde bij het afslaan op een ander auto. Daarin zaten drie twintigers; een van hen brak door de klap zijn borstbeen. De veroorzaakster van het ongeluk is met inwendig letsel naar het ziekenhuis gebracht. De verwondingen van de overige twee betrokkenen vielen mee. Beide auto's zijn total loss.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.