Instellingen

Gewapende overvallen Utrecht opgelost

UTRECHT - De politie in Utrecht denkt met de arrestatie van drie mannen een serie gewapende overvallen te hebben opgelost.
Een zeventienjarige verdachte overviel op 21 augustus een snackbar aan de Prof. Van Bemmelenlaan en werd daarbij op heterdaad betrapt en aangehouden. Onderzoek wees uit dat deze overval iets te maken had met een poging tot beroving en een geslaagde beroving bij een pinautomaat aan het Willem van Noortplein. Daarbij zou ook een 21-jarige Utrechter betrokken zijn.
Vervolgens maakte de politie de link met twee overvallen in Vianen. Daar werden een winkel en een woning overvallen op 14 en 16 augustus. De 21-jarige Utrechter werd daarvoor gearresteerd. Een achttienjarige man uit Vianen zou hem geholpen hebben de winkel te overvallen. Ook zou deze Vianenaar later de zeventienjarige verdachte bijgestaan hebben toen deze de snackbar in Utrecht overviel.
Bij alle incidenten werd een vuurwapen gebruikt. De mannen van 18 en 21 zitten nog vast. De jongen van 17 is inmiddels in vrijheid gesteld. Volgende week dient de rechtszaak tegen de verdachten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.