Vijfde sterfdag Bernhard: herdenking

UTRECHT - Het is dinsdag vijf jaar geleden dat prins Bernhard overleed. De bewoner van Paleis Soestdijk stierf op 93-jarige leeftijd in het Universitair Medisch Centrum in Utrecht in het bijzijn van zijn familie.
In Wageningen vindt dinsdag voor de vijfde keer een herdenking plaats ter gelegenheid van de sterfdag van de prins. De bijeenkomst staat dit jaar in het teken van Poolse veteranen. Bernhard nam jarenlang steevast het jaarlijkse defilé van oud-strijders in Wageningen af. Dat deed hij voor het laatst in 2004, een halfjaar voor zijn overlijden.
De prins, die op 29 juni 1911 in het Duitse Jena ter wereld kwam, trouwde in 1937 met prinses Juliana. Het stel ging wonen in Paleis Soestdijk en kreeg vier dochters: Beatrix, Irene, Margriet en Christina.
Een dag voor de vijfde sterfdag van Bernhard heeft journalist Jort Kelder een boek gepubliceerd over de prins. Hierin beweert hij dat de prins en zijn stafleden in 1950 betrokken zijn geweest bij een complot tegen de nieuwe Indonesische regering van Soekarno

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.