Kort nieuws: Schapenvacht voorkomt doorligplek

REGIO - * Een speciale schapenvacht uit Australië helpt tegen doorligwonden. Dat blijkt uit onderzoek van het Utrechtse instituut Nivel onder 300 ouderen in verpleeghuizen. Bijna de helft van hen had aanzienlijk minder klachten, toen ze op een bewerkte schapenvacht gingen liggen.
* De Utrechtse bank en verzekeraar SNS Reaal heeft 185 miljoen euro aan staatssteun afgelost. SNS kreeg 750 miljoen euro, zodat de bank tijdens de crisis niet om zo vallen.
* Utrecht houdt de extra vaccinatieronde tegen de Mexicaanse griep vanaf 11 januari. Aanleiding voor de derde prikkenronde is de relatief lage opkomst in de stad.
* In het Militaire Luchtvaart Museum is het boek 'Vliegvelden in Oorlogstijd' gepresenteerd. Ook vliegbasis Soesterberg, het oudste militaire vliegveld van Nederland, komt aan bod.
* De ernstige mishandeling van een treinconducteur in Veenendaal wordt dinsdagavond uitgebreid behandeld op televisie. Twee aangeschoten jongens sloegen de conducteur 17 oktober in elkaar. De politie heeft Opsporing Verzocht ingeschakeld in de hoop de daders te pakken.
* Theoloog Henk Kossen is zaterdag in zijn woonplaats Amsterdam overleden. Eelst was doopsgezind predikant in Zeist, Berlikum en IJlst. Hij is 86 jaar oud geworden.
* Op de Roelantdreef in de Utrechtse wijk Overvecht heeft maandagavond een kleine brand gewoed. Onbekenden staken winkelwagentjes in brand onder een flat. Het vuur was snel onder controle en niemand raakte gewond.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.