Kort nieuws: Van 't Erve lijsttrekker GroenLinks Amersfoort

REGIO - Sebastiaan van 't Erve wordt de lijsttrekker van GroenLinks in Amersfoort, voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Van 't Erve is nu wethouder in de Keistad. GroenLinks gaat campagne voeren met de slogan 'Groen Werkt'. De partij heeft nu vier zetels in de raad en verwacht te groeien.
* In Amersfoort is een vrouw gewond geraakt toen haar tas werd gestolen. De vrouw fietste op het Masker en had haar tas aan haar stuur hangen. Een jongen achterop een bromfiets greep de tas en trok eraan. De vrouw viel, raakte gewond aan haar hoofd en moest naar het ziekenhuis.
* In Bilthoven is een jonge vrouw beroofd van haar tas. De 20-jarige vrouw stapte uit de bus aan de Poolsterlaan toen er een jongen op haar af kwam rennen. Hij rukte haar laptoptas van haar schouder en sprong achterop een scooter.
* De 14-jarige Leif de Leeuw uit Amersfoort heeft het Nederlands gitaarkampioenschap voor jongeren gewonnen.
Volgens de jury heeft hij een goede speelstijl, techniek en uitstraling. De jonge Amersfoorter nam het op tegen tien andere gitaristen.
* Utrecht gaat reclame langs de weg beperken. Vanaf april volgend jaar mogen op straat geen spandoeken, flexibele driehoeksborden en jaarbeursbordjes meer worden opgehangen. Volgens de gemeente Utrecht leidt de reclame weggebruikers af, wat zorgt voor onveilig verkeer.
* In Bunschoten wordt woensdag de 'Botterbank' onthuld. Het is een kunstwerk, dat komt te staan op het nieuwe winkelplein aan de Ziel. De Botterbank is ontworpen door kunstenaar Kees Verwey.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.