Opnieuw netwerkproblemen voor Vodafone

REGIO - Telecombedrijf Vodafone heeft opnieuw last gehad van een storing in het netwerk. Woensdagochtend waren er problemen bij mobiel internet op mobiele telefoons en laptops. Tegen het middaguur was de storing opgelost.
Volgens Vodafone had de nieuwe storing waarschijnlijk te maken met een software-upgrade die afgelopen nacht in het UMTS-netwerk is doorgevoerd. Die is inmiddels teruggedraaid. De storing heeft geen relatie met de problemen vorige maand, aldus het bedrijf.
Volgens Vodafone had "een minderheid" van de klanten mogelijk moeite met het maken van een verbinding voor internetgebruik. De telecomaanbieder heeft in totaal 4,7 miljoen klanten.
Een deel van de klanten van Vodafone had in november bijna twee dagen lang grote moeite om te bellen en te sms'en. In september en oktober waren er ook al storingen in het datanetwerk. De gevolgen waren verstrekkend.
Zo reden er urenlang geen trams tussen Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein, omdat de communicatie tussen trambestuurders en de verkeersleiding via het netwerk van Vodafone verloopt. Ook waren er tijdens de ochtendspits langere files, omdat verkeersinspecteurs bij gebrek aan telefoonverkeer verkeersongevallen trager konden afhandelen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.