Instellingen

Kort nieuws: Overvaller krijgt spijt

REGIO - In Soest heeft een overvaller met spijt zichzelf aangegeven. De man bedreigde gisteravond medewerkers van een winkel aan de Steenhoffstraat met een nepvuurwapen en ging er vandoor gegaan met geld. In de trein besloot de 27-jarige Hilversummer de politie te bellen en zichzelf aan te geven. Met agenten sprak hij af dat hij zou uitstappen op station Soest-Zuid en dat hij daar zou worden aangehouden. En zo gebeurde het ook.
* Bij een woningbrand in Amersfoort zijn donderdagmiddag twee katten omgekomen. De brand brak uit in het washok van de flat aan de Wagenigseberg. De bewoners waren op het moment van de brand niet thuis. Hun flat is niet meer bewoonbaar.
* Een treinreiziger in Woerden heeft een meisje de stuipen op het lijf gejaagd. Toen ze tegenover de man ging zitten, zag ze dat de man aan het masturberen was. Het 12-jarige meisje schrok, maakte zich uit de voeten en seinde een andere passagier in. Uiteindelijk werd de 25-jarige schennispleger uit Gouda op station Breukelen uit de trein gewerkt. Het 12-jarige meisje heeft aangifte gedaan.
* In Zeist zijn Sint en Piet bestolen van chocoladeletters. De goedheiligman en zijn knechten stapten uit een auto aan de Nijenheim. Opeens kwam een groep van ongeveer zeven jongeren op hen af. Ze pakten de zak van Sinterklaas af en gingen er vandoor.
* De politie heeft 17 mensen opgepakt voor drugshandel. Het gaat om de producties en handel van de partdrug DanceLoveSex. In huizen in Wijchen en Woudenberg werden eerder duizenden flesjes van de drugs gevonden. Een flesje DanceLoveSex bestaat uit xtc, amfetamine en het drankje Pisang Ambon. De drugs werden gemaakt in Nederland en vervolgens verscheept naar andere landen.
* Houten begint volgende week met de bouw van haar eerste villawijk.Het gaat om 23 exclusieve vrijstaande villa's die zijn ontworpen door Piet Boon. Ze vormen het slotstuk van de Vinexuitbreiding in Houten. Ondanks de crisis zijn alle villa's inmiddels verkocht en die kopers zullen maandag dan ook aanwezig zijn bij het slaan van de eerste paal.
* In Weesp wordt maandag een grote verzameling provinciale munten geveild. Het gaat om zogenoemde 'munten Utrecht' uit de periode 1581 tot 1795, die door vier generaties uit één familie is verzameld. Er zitten ook veel unieke exemplaren bij, waarvan geen ander exemplaar bekend is.
* Egypte heeft advies- en ingenieursbureau Grontmij in De Bilt aangetrokken voor de bouw van een windmolenpark. Grontmij krijgt ruim 2 miljoen euro voor onderzoek en advies. Ook in Thailand zijn de ingenieurs uit De Bilt te hulp geroepen bij een windmolenproject.
* Tussen vrouwen en mannen met astma bestaan grote verschillen, meldt het Astma Fonds in Leusden. Dat blijkt uit onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen. Mannen hebben een ander ziektepatroon, omdat ze bijvoorbeeld een stabiele hormoonhuishouding hebben. Bij vrouwen is astma vaak ernstiger.
* Nieuwegein opent een jongerenloket voor hulp bij het zoeken naar een baan. Het loket is bedoeld voor mensen onder de 27 uit Houten, Lopik, Nieuwegein, Vianen en IJsselstein en zit in het UWV-kantoor aan de Zoomstede.
* In de Utrechtse Dom wordt dit jaar een speciaal kerstavondconcert gegeven. Liefhebbers kunnen via een projectiescherm in de Michaëlskapel getuige zijn van het spel van beiaardier Arie Abbenes, boven in de toren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.