Instellingen

Heuvelrug mag pedo niet weren

UTRECHTSE HEUVELRUG - Gemeente Utrechtse Heuvelrug mag pedoseksueel Sytze van der V. niet langer weren. De rechter heeft het gebiedverbod geschorst.
Burgemeester Naafs had dit opgelegd, omdat hij bang was voor ernstige verstoring van de openbare orde. Volgens de rechter is dit onvoldoende aannemelijk gemaakt. De kans dat de man in herhaling valt is daarnaast onvoldoende om een gebiedsverbod voor de hele gemeente te rechtvaardigen, stelt de rechter.
De advocaat van pedoseksueel Sytze van der V. hoop dat zjn cliënt snel geschikte woonruimte krijgt. Hij is blij met de uitspraak, maar benadrukt dat er snel een oplossing moet komen voor het woningprobleem van zijn cliënt.
De burgemeester had in overleg met de betrokkene en verschillende instanties op zoek moeten gaan naar een passende oplossing, vond de rechter. Het 'verjagen' van Van der V. van de ene naar de andere gemeente is in zijn ogen niet bevorderlijk voor het creëren van een stabiele omgeving, waarin recidive wordt voorkomen.
Sytze van der V. zwierf de afgelopen weken zonder toezicht door Nederland, nadat Eindhoven en de gemeente Utrechtse Heuvelrug hem buiten de gemeentegrenzen zetten.
Vanavond in U Vandaag reacties op de beslissing van de rechter.

Heuvelrug mag pedo niet weren

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.