Kort nieuws: Hennep ontdekt in Soesterberg

PROVINCIE UTRECHT - De politie heeft in Soesterberg een grote hennepplantage opgerold. Agenten bezochten het pand aan de Postweg na een inbraakmelding, toen ze 2000 wietplanten vonden. De stroom bleek illegaal afgetapt en naar de eigenaar wordt nog gezocht.
* Een winkelier in IJsselstein heeft gisteren een inbreker gepakt. De man besloot een nacht in de winkel te slapen, omdat er al een paar keer was ingebroken. Om 11.15 uur was het raak: een 37-jarige man wist binnen te komen met een valse sleutel en werd overmeesterd door de winkelier. De politie heeft de verdachte meegenomen voor verhoor.
* Utrecht gaat een groot Europees onderzoek leiden naar onder meer de ziekte van Parkinson. Hersenspecialisten van het UMC Utrecht gaan drie jaar lang samenwerken met wetenschappers uit vijf andere landen. Ze bestuderen hersencellen tijdens de ziekte van Parkinson, schizofrenie en autisme. Het onderzoek moet uiteindelijk leiden tot nieuwe behandelingen en medicijnen.
* Het UMC heeft op drie na de beste ziekenhuiswebsites. Dat blijkt uit de 'Zorgwebmonitor', een landelijk onderzoek naar de internetprestaties van bijna honderd ziekenhuisorganisaties in het hele land. Vorig jaar stond het UMC nog op een 17e plaats op website-hitlijst.
* De verkeerspolitie heeft vannacht een haastige Belg van de snelweg gehaald. De man passeerde de agenten op de A27 bij Houten met 172 km/u, terwijl honderd kilometer als maximum geldt. Na een achtervolging over de A27 en A12 mocht de 38-jarige man uiteindelijk bij de afslag Maarn zijn rijbewijs inleveren.
* Financieel topman (CFO) Jan Haars van vastgoedbedrijf Corio stapt op. Haars heeft laten weten met pensioen te willen gaan, aldus zijn werkgever vrijdag in een verklaring, Hij blijft uiterlijk tot 1 mei 2011 aan als adviseur verbonden aan Corio.
* De politie heeft vannacht bij Veenendaal twee (natte) skimmers gepakt. De Roemenen zouden gisteravond geprobeerd hebben een pinapparaat van een tankstation langs de A12 te prepareren. Een getuige tipte de politie dat de mannen in een wit busje stapten. Toen agenten de bus wilden aanhouden, probeerden de verdachten rennend en via een sloot te ontsnappen. Het mocht niet baten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.