Instellingen

Kort nieuws: Steeds minder krantenabonnementen

REGIO - Het aantal krantenabonnementen blijft dalen, meldt het CBS. Vorig jaar had 50 procent van de Nederlanders een abonnement. In 1997 was dat nog 62 procent.
* In Breukelen is een autobandenprikker actief geweest. Een agent merkte dit op toen hij in zijn vrije tijd over de Markt liep. Bij vier auto's waren banden lekgestoken. De politie zoekt nog uit wie er achter de prikactie in Breukelen zit.
* Het Jeugdsportfonds Utrecht heeft een nieuwe ambassadeur: Anouk Hoogendijk. De 24-jarige Utrechtse voetbalt al drie jaar bij FC Utrecht en maakte dit jaar haar debuut in het Nederlands elftal. Samen met schaatskampioen Jochem Uytdehaage zal Anouk het Jeugdsportfonds onder de aandacht brengen bij het bedrijfsleven en op scholen.
* In de Bilt zijn twee mannen dit weekkend bestolen van hun jassen en mishandeld. De mannen van 32 en 28 uit Bilthoven verlieten 's nachts een café aan de Hessenweg. Maar zonder hun jassen, want die waren van de kapstok verdwenen. Eenmaal buiten zagen ze een jongen staan met één van hun jassen. De 32-jarige Bilthovenaar pakte zijn jas terug, maar werd toen door drie jongens aangevallen en geslagen. Ook zijn vriend liep klappen op.
* Een 41-jarige vrouw uit Amersfoort is in Muiden aangehouden voor winkeldiefstal. Ze zou, samen met een 44-jarige vrouw en 23-jarige man, geprobeerd hebben zonder te betalen twee volle winkelkarren de supermarkt uit te smokkelen. Een oplettende klant tipte de winkelier, die het trio vervolgens overdroeg aan de politie. In de karretjes zat voor ruim 1700 euro aan boodschappen.
* De 85e verjaardag van Rita Reys wordt op 21 december gevierd met een speciaal concert. De jazz-zangeres uit Tienhoven brengt in het Pim Jacobs Theater in Maarssen oud en nieuw repertoire. Volgend jaar komt haar nieuwe album uit.
* Stichting Groene Hart heeft een landkaart gemaakt met alle bedreigingen voor het Groene Hart. Een daarvan is het plan voor de Belle van Zuylentoren langs de A2 Leidsche Rijn. Project de Venen wordt als een kans gezien.
* De GGD Midden Nederland waarschuwt voor teveel optimisme rond de Mexicaanse griep. Het virus is nog niet verdwenen en het is niet ondenkbaar dat er een tweede golf komt. De gezondheidsdienst roept ouders en huisgenoten dan ook met klem op om volgende week de tweede prik te halen.
* Peuters en kleuters krijgen over het algemeen teveel zout binnen. Dat blijkt uit onderzoek van het RIVM in Bilthoven. Het onderzoek laat zien dat het grootste deel van deze zoutinname komt van melk- en vleesproducten. Volgens het RIVM kan teveel zout op jonge leeftijd later leiden tot een te hoge bloeddruk.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.