Instellingen

Dief op de vlucht aangereden op A27 Groenekan

GROENEKAN - Een winkeldief die te voet was gevlucht, is zondagavond aangereden op de A27 bij Groenekan.
Rond 23.05 uur stopten agenten in burger bij de shop van een BP-benzinestation langs de A27 ter hoogte van Groenekan. Ze zagen dat een man zich verdacht in de shop ophield, schichtig om zich heen keek en vervolgens een flesje frisdrank onder zijn kleding stopte.

AANRIJDING

Buiten wilden agenten de man aanhouden, waarop die wegrende en de snelweg overstak. Daarbij werd hij door een auto aangereden. Ondanks dat hij daarbij gewond raakte, verdween hij in het struikgewas. De automobilist, een 33-jarige man uit Groningen, verklaarde te hebben gezien dat de verdachte plotseling de weg overstak. Doordat de Groninger naar rechts uitweek, kon hij een frontale aanrijding voorkomen en werd de verdachte alleen door de linkerbuitenspiegel geraakt.

ESSO

Meerdere agenten kwamen ter plaatse en met onder andere twee politiehonden is naar de verdachte gezocht. Tijdens de zoektocht sprak een vrachtwagenchauffeur de agenten aan. Hij had gezien dat een gewonde man

het toilet van een ESSO-benzinestation aan die kant van de weg was binnengegaan. Agenten gingen daarheen en zagen dat er bloed op een deurknop van een afgesloten toilet zat.
Na verbaal aandringen van de politiemensen opende de verdachte, een 21-jarige man uit Nieuwegein, de toiletdeur. Hij werd aangehouden, maar moest eerst per ambulance naar het Diakonessenziekenhuis. Bij onderzoek bleek dat hij geen ernstig letsel had opgelopen, waarna hij naar het politiebureau werd gebracht. Een medewerker van het benzinestation deed aangifte van de diefstal. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.