Instellingen

25 tips over ontsnapte Arthür Noach

UTRECHT - De man die afgelopen zondag ontsnapte uit de koepelgevangenis in Arnhem is de levensgevaarlijke Arthür Noach, meldt de politie. Er zijn naar aanleiding van het opsporingsbericht 25 tips binnengekomen bij justitie.
De 43-jarige man die jarenlang in Leusden woonde, zat eerder acht jaar vast, omdat hij een vrouw uit Amersfoort had gewurgd met een elektriciteitssnoer.
Noach is ook opgeroepen als getuige in de moordzaak rond Ruud Kinneging in Leusden. Justitie bestempelt hem als gewelddadig. Hij is gewapend en ontsnapte zondag door iemand te gijzelen. Hij zat vast voor poging tot doodslag.
Het officiële opsporingsbericht:

MAN GEZOCHT


Zondag 6 december is de 43-jarige Henry Charles Arthür Noach gevlucht uit de Penitentiaire Inrichting de Berg in Arnhem.
Onder bedreiging van een vuurwapen zag hij kans aan zijn begeleiding te ontsnappen. Eenmaal buiten dwong hij de bestuurder van een grijze Volkswagen Touran met het kenteken 86-RX-KX tot stoppen. Hij stapte in de auto en gijzelde de bestuurder die hij dwong verder te rijden.Tijdens de rit beroofde Noach de man van zijn papieren en pinpas en zag kans in de buurt van Hoenderloo een bedrag te pinnen. Later werd de bestuurder uit zijn auto gezet en is Noach verder gereden.Tot nu toe ontbreekt elk spoor van hem en de auto.
Arthür Noach is blank,heeft een normaal postuur en is 1.83 meter lang en heeft kort bruin stekelhaar.Hij was die dag gekleed in een blauwe spijkerbroek en een zwart Adidas-vest met witte strepen op de mouw.
Als u Noach of de vluchtauto heeft gezien of weet waar hij nu is,onderneem dan zelf geen actie maar bel direct met de opsporingstiplijn van de politie op 0800-6070. Maar u kunt natuurlijk ook met de plaatselijke politie bellen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.