Kort nieuws: Lingerieman valt in herhaling

REGIO - In het Amersfoortse Bergkwartier is een schennispleger aangehouden. De man liep in vrouwenlingerie over de Prins Frederiklaan en werd op heterdaad betrapt door twee passerende agenten. Het bleek een bekende van de politie, want vorige week liep hij in dezelfde wijk in een tijgerpakje.
* In IJsselstein heeft de politie een man aangehouden voor doodsbedreigingen. De 25-jarige man had het voorzien op een 22-jarige plaatsgenoot, met wie hij een tijdje een relatie heeft gehad. Volgens het slachtoffer is ze wel vaker lastig gevallen door de man, maar stond hij gisteravond voor het eerst met een mes voor haar deur.
* Mies Bouwman uit Elst is maandagavond onderscheiden met de Gerrit den Braber Muzeprijs voor haar indrukwekkende staat van dienst in de TV-wereld.
* Een achtervolging door Nieuwegein heeft geleid tot de aanhouding van een inbreker. Gealarmeerd via 112 besloot de politie vannacht een kijkje te nemen bij een inbraak op de Visarendsingel. Er bleek een computer verdwenen. Niet veel later zag een agent een gestolen auto met twee inzittenden rijden, waarop extra politie werd opgeroepen. Uiteindelijk kon één van de inzittenden (een 20-jarige Nieuwegeiner) worden gepakt, met de sleutel van de gestolen auto in zijn zak.
* Bijstandskinderen uit Lopik hebben ook recht op computers en printers. Dat vindt de gemeente die een speciale regeling heeft ingesteld om gratis computers weg te geven. Aanstaande vrijdag reikt wethouder Kooijman de eerste laptop uit.
* De gemeente Utrecht wordt in 2010 milieubewuster. Er wordt een inktbesparend lettertype ingevoerd, papier wordt voortaan aan twee kanten bedrukt en onder elke mail komt een waarschuwing om mailtjes niet zomaar uit te printen. Begin dit jaar kwam Leefbaar Utrecht met het idee om duurzamer te werken.
* Het Bunnikse BAM bouwbedrijf heeft een megaorder binnen. BAM gaat het hoofdkantoor bouwen voor de Britse spoorbeheerder Network Rail. Met de opdracht is een bedrag gemoeid van ruim 75 miljoen euro.
* De politiepost in Laren gaat volgende week verhuizen. De post komt in een nieuwe kantoor bij aan de Groene Gerritseweg bij de brandweerkazerne. Ook de wijkagenten blijven in Laren.
* Getipt door een getuige, heeft de politie in Amersfoort drie kledingdieven op heterdaad kunnen betrappen. Het trio uit Soest, Vlaardingen en Werkendam deed zich tegoed aan tweedehands kleding uit een container op De Beurs. Ze hadden de auto inmiddels vol liggen met zakken uit de containers.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.