Kort nieuws: Vuurwerkvandalen Maarssen opgepakt

REGIO - In Maarssen zijn twee 15-jarige vuurwerkvandalen aangehouden. Een getuige belde de politie omdat de twee met vuurwerk een bushokje probeerden te vernielen. Na hun arrestatie bekenden de jongens hun baldadig gedrag. Het bushokje heeft geen schade opgelopen.
* Koningin Beatrix is in de race voor de titel 'dom bontje'. Ook topmodel Doutzen Kroes, presentatrice Catherine Keyl, Rachel Hazes en minister Gerda Verburg uit Woerden is de dubieuze eer ten deel gevallen. Op internet kunnen mensen tot 31 januari stemmen op de bontdragersverkiezing van Bont voor Dieren.
* Burgemeester Wolfsen heeft in Utrecht de eerste kerstboom overhandigd aan een eenzame oudere. De Utrechter was geselecteerd voor de actie Kerstengel. Die actie houdt in dat 220 eenzame ouderen in heel Nederland kerstboompjes krijgen.
* Utrecht wil vijf hoofd-fietsroutes door de stad makkelijker en veiliger voor fietsers maken. Het gaat onder meer om de Biltstraat en de fietspaden op de Herculeslaan-Stadionlaan. Het verbeteren van de routes mag in totaal ruim anderhalf miljoen euro kosten.
* In De Meern is een man opgepakt omdat hij vuurwerk aan het afsteken was. Agenten zagen de man bezig in zijn tuin aan de Evenaar toen ze aan het surveilleren waren. De 39-jarige man zei dat hij zijn nieuwe vuurwerk even wilde uitproberen maar krijgt nu een boete.
* Een man uit IJsselstein is zijn rijbewijs kwijtgeraakt omdat hij met teveel alcohol op achter het stuur zat. De 66-jarige man werd gisteren aangehouden op de Professor Dr. Ornsteinlaan in Nieuwegein. Hij bleek 2,5 keer meer te hebben gedronken dan mag.
* In Wijk bij Duurstede is een fietser gewond geraakt na een aanrijding met een auto. Dat gebeurde gisteravond op de Zandweg. De 70-jarige man op de fiets stak onverwacht over, waarna de auto niet meer kon uitwijken. De man raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.
* Bij verkeerscontroles in Utrecht heeft een kwart van ruim 12-duizend automobilisten een bekeuring gekregen.
Agenten controleerden op de Karl Marxdreef, Norbruislaan, Bilstraat en de Laan van Maarschalkerweerd. Meer dan 3000 bestuurders overtraden de maximumsnelheid.