Zorgen om Catharijneknoop Utrecht blijven

UTRECHT - De gemeenteraad van Utrecht blijft kritisch over de nieuwe gebouwen die bovenop de Catharijnesingel moeten worden gebouwd.
Bij de behandeling van het nieuwe ontwerp van de Stadskamer, het Poort- en het bruggebouw van Corio - samen de Catharijneknoop genoemd - was de raad skeptisch over de sociale veiligheid onder de gebouwen.
Ook de manier waarop de gebouwen over het water worden gebouwd krijgt de handen niet op elkaar. Hoewel de raad eerder akkoord ging met de overbouwing, vinden de politici dat het water duidelijker te zien moet zijn. Wethouder Janssen beloofde dat de loop van de singel in de gebouwen duidelijker zal worden aangegeven.
Ook de onderdoorgang voor auto´s en fietsers baart de raad zorgen. Veel raadsleden vrezen dat het een onveilige tunnel zal worden. Hoewel Corio vanwege die zorg al eerder etalages aan het ontwerp toegevoegde, wil de raad dat er dag en nacht publieksfuncties in de tunnel zijn.
De wethouder kon de raad geruststellen over de hoogte van het Poortgebouw. Die wordt niet hoger dan de afgesproken 38 meter. Hij maakte bekend dat Corio plannen heeft voor een museum op het dakterras.
Op 17 december wordt gestemd over het ontwerp van de gebouwen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.