Akkoord over Muziekpaleis van tafel

UTRECHT - Het college van Utrecht gaat niet akkoord met een conceptovereenkomst van de gemeente met poppodium Tivoli over het beheer van het Muziekpaleis.
Begin november meldde wethouder De Gelder in de Utrechtse raad dat er zeer constructieve gesprekken waren gevoerd met Tivoli. En vrijdag bleek dat er inmiddels een conceptovereenkomst was getekend.
Daarin zou zijn afgesproken dat Tivoli mede-huurder van het pand mag zijn, en niet hoeft te fuseren met Muziekcentrum Vredenburg en Stichting Jazz Utrecht. Wethouder De Gelder heeft eerder altijd gezegd dat dat een voorwaarde is om deel te nemen in het Muziekpaleis.
Tivoli zegt verbaasd te zijn over het niet bekrachtigen van het akkoord, maar volgens een woordvoerder van de gemeente wist het poppodium dat het om een concept ging.

OPHELDERING

D66 en GroenLinks willen snel opheldering van wethouder De Gelder. De partijen eisen dat het college op de raadsvergadering van 17 december tekst en uitleg geeft. D66 wil sowieso dat alles nu in de openbaarheid komt.
Daarnaast hangt er nog een motie in de lucht waarin staat dat 300.000 euro subsidie van Tivoli wordt overgeheveld naar culturele instellingen in Leidsche Rijn. Die motie is begin november niet uitgevoerd vanwege de onderhandelingen.
Voor verdere onderhandelingen tussen de gemeente en Tivoli over het beheer van het Muziekpaleis is nu de hoop gevestigd op bemiddeling.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.