Retourtje Kopenhagen voor gedeputeerde

UTRECHT - Vanuit Utrecht is minister Jacqueline Cramer van Milieu per trein vertrokken naar de klimaattop in Kopenhagen. Ook gedeputeerde Wouter de Jong reisde mee in de speciale klimaattrein.
De minister koos voor de trein, omdat dit vervoermiddel minder slecht voor het milieu is dan de auto of het vliegtuig. Ze reisde met de klimaatexpress die zaterdagavond vertrok uit Utrecht, vol met vertegenwoordigers van milieuclubs, journalisten en de Nederlandse delegatie.
Op de klimaattop overleggen meer dan 190 landen over maatregelen die genomen moeten worden om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Die duurt tot en met vrijdag. Dan is ook premier Jan Peter Balkenende in Kopenhagen.
De Jaarbeurs Utrecht stond dit weekend in het teken van het klimaatevenement van Nederland: Beat the Heat now. Beluister hieronder de reportage van verslaggever Elske Minnema.
RTV Utrecht besteedt de hele week aandacht aan de klimaatverandering in onze regio. Gedeputeerde De Jong vertelt donderdag over zijn ervaringen in Kopenhagen bij presentator Sander van Barneveld in Afslag 93.1.

Jaarbeurs Utrecht in teken van klimaatverandering
Retourtje Kopenhagen voor gedeputeerde