Ellen Deckwitz wint NK Poetry Slam

UTRECHT - Dichtster Ellen Deckwitz (27) heeft zaterdagavond het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam gewonnen.
Uit handen van Edith Ringnalda, de weduwe van de onlangs overleden dichter Simon Vinkenoog, ontving de studente literatuur- en cultuurwetenschap in Utrecht de trofee: 'De Gouden Vink'. Dat meldde Het Poëziecircus, dat de wedstrijd organiseerde.
Dichtster en beginnend schrijfster Deckwitz was als enige vrouwelijke deelneemster in poppodium Tivoli De Helling 'overduidelijk' de beste, vertelde een woordvoerder. Dat vonden zowel de jury onder leiding van Jules Deelder als het publiek, dat blijkens een decibelmeting het hardst applaudisseerde voor Deckwitz.
Bij Poetry Slam gaan dichters duels met elkaar aan met woorden. Het publiek en de jury wijzen vervolgens samen een winnaar aan. Het NK werd dit jaar voor de achtste keer gehouden.
Elf dichters schopten het tot de laatste ronde van de poëtische wedstrijd. Deckwitz versloeg in de finale haar laatste opponent Peter M. van der Linden.
Als 'Slampion' van 2009 vertegenwoordigt de dichtster, die sinds kort in Utrecht woont, Nederland in mei tijdens het WK Poetry Slam in Parijs. Ook krijgt ze 1.000 euro. "Een astronomisch bedrag in de kunstwereld," aldus de woordvoerder.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.