Kort nieuws: Dronken brommerrijder breekt arm

REGIO - * Op de Koppeldijk in Houten is een dronken bromfietser onderuit gegaan. De jongen brak daarbij zijn arm.
Toegesnelde agenten roken een alcohollucht en lieten de jongen blazen. Daarbij bleek dat de 18-jarige IJsselsteiner teveel op had. De jongen is naar het ziekenhuis gebracht.
* Nieuwegein gaat actievoeren tegen auto-inbraken in Galecop. De wijk wordt de laatste tijd geteisterd door inbrekers, waarvoor geen duidelijke verklaring te vinden is. Huis-aan-huis wordt nu een folder verspreid met tips voor bewoners. Daarbij zit ook een spiegelhanger voor in de auto, waarmee inbrekers weten dat er in deze auto geen waardevolle spullen liggen.
* Passagiers van de sneltram tussen Utrecht en Nieuwegein of IJsselstein kunnen vanaf dinsdag met de OV-chipkaart reizen. Het wachten was op de installatie van de kaartlezers op de perrons. In de trams zelf zijn geen kaartlezers. Met de sneltrams is nu het hele streekvervoer in de provincie toegankelijk met de chipkaart.
* De verkeerspolitie heeft bij Vianen een fietsendief uit Frankrijk van de weg geplukt. In zijn bestelbus lagen zes fietsen en een bromfiets die allemaal gestolen waren in Harlingen. De 30-jarige man is inmiddels weer op vrije voeten, maar moet volgende week in Nederland voorkomen.
* In Utrecht zijn maandag twee zakkenrollers gepakt die actief waren op een eindejaarsbijeenkomst. In een gebouw aan de Rijnkade zagen getuigen hoe de mannen een portemonnee uit de tas van een Rotterdamse vrouw haalden. De politie werd er bijgehaald en die nam de mannen van 28 en 32 jaar mee naar het bureau.