Burgemeester Van Vliet verlaat Amersfoort

AMERSFOORT - Amersfoort moet op zoek naar een nieuwe burgemeester. Albertine van Vliet stopt ermee, zo heeft ze vanmorgen bekend gemaakt.
Van Vliet is bijna tien jaar burgemeester geweest van de keistad, als opvolger van Annie Brouwer die naar Utrecht vertrok. Ze werd alom gewaardeerd als krachtig en open bestuurder, maar ook als iemand die Amersfoort prominent op de kaart heeft gezet.
Zware dossiers bleken in de afgelopen jaren de brand in het Armando Museum, uitgelekte gronddeals in Vathorst en de chloortransporten. Volgend jaar zomer houdt ze het voor gezien om - zoals ze zelf zegt - plaats te maken voor nieuwe energie.
Albertine van Vliet-Kuiper (28 december 1951) is geboren in Rotterdam. Ze is getrouwd en heeft twee volwassen kinderen. Na haar eindexamen hbs-b in haar geboortestad studeerde ze culturele antropologie en sociale geografie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.
Begin 2000 werd ze burgemeester van Amersfoort. Van Vliet werkte eerder tien jaar in de waterschapswereld, waarvan de laatste jaren als dijkgraaf van het waterschap Veluwe. In Apeldoorn was zij enkele jaren gemeenteraadslid voor D66.
Van Vliet was als burgemeester verantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid, politie, brandweer en communicatie in Amersfoort. Ze is plaatsvervangend korpsbeheerder en lid van het regionaal college van de Politie Regio Utrecht. Ook is zij voorzitter van het Gewest Eemland.
Naast de nevenfuncties die uit haar burgemeesterschap voortvloeien, zet Albertine van Vliet zich onder meer in voor adviesorganen van de regering en voor maatschappelijke organisaties. Zo was zij tot 2008 voorzitter van de Stichting Landschapsmanifest en lid van het bestuur van de Stichting Kunst Centraal.
Sinds 2001 is ze voorzitter van het Nationaal Jeugd Fonds Jantje Beton en lid van het bestuur van de vereniging Bestuurskunde. Ook is ze lid van het bestuur van het Nationaal Restauratiefonds. Daarnaast zat ze in diverse adviesraden, waaronder de Taskforce Management Overstromingen, de Raad voor het Landelijk Gebied, de Raad voor Verkeer en Waterstaat en de Commissie Fundamentele Verkenning Transportbelemmeringen.

Burgemeester Van Vliet verlaat Amersfoort

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.