KNMI verwacht witte dagen

DE BILT - Het KNMI verwacht dat de komende dagen in grote delen van Nederland sneeuw gaat vallen.
Vlak aan zee zal de neerslag zich waarschijnlijk beperken tot regen. Ook ijzel is lokaal mogelijk. De regen zal vooral vallen in de kustgebieden. De sneeuw valt waarschijnlijk meer landinwaarts.
Dat meldde Harry Geurts van het KNMI woensdag. Hij beklemtoonde wel dat er weinig valt te vertellen over de hoeveelheid en de kwaliteit van de sneeuw. "Al kunnen we heel moeilijk lang van tevoren voorspellen waar en wanneer de meeste sneeuw gaat vallen", stelt Geurts. Dit komt door een warmtegebied boven de Noordzee. "Houd vooral de actuele weersinformatie in de gaten."
Het meteorologische instituut denkt niet dat de woensdagavondspits al veel last heeft van de sneeuw. Maar donderdagochtend moet het verkeer wel alert zijn op overlast door het winterweer. Dan zal het in een groot deel van het land wit zijn.
Aan een voorspelling voor een witte kerst durft het KNMI zich nog niet te wagen. ,,De aanloop naar kerst wordt wit, maar of die dagen zelf ook sneeuw valt, is nu nog niet te voorzien.'' Van een witte kerst wordt gesproken als er op beide kerstdagen in De Bilt een dekkende laag sneeuw valt. Dit gebeurde voor het laatst in 1981.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.