Tiental ongelukken door sneeuwval op weg

REGIO - De sneeuwval in de regio Utrecht heeft geleid tot een tiental ongelukken. Daarbij raakte bijna niemand gewond. Alleen in Utrecht moest één iemand naar het ziekenhuis.
In Kanaleneiland kwam een extra lange oplegger korte tijd vast te zitten door de gladheid. De ongelukken vonden vooral plaats op de lokale wegen. De politie is tevreden met het rijgedrag van mensen: automobilisten zouden hun snelheid netjes in de gaten houden en zo ongelukken voorkomen.
De ochtendspits van vanmorgen is nu al de drukste van 2009. Door sneeuwval stond op het hoogtepunt van de ochtendspits, rond acht uur, landelijk 672 kilometer file. In de lijst van drukste spitsen aller tijden staat deze spits op de vijfde plaats.
In de regio ondervond het verkeer veel hinder van een ongeluk op de A12 bij Nieuwerbrug. Daar kantelde een vrachtwagen, waarschijnlijk door gladheid als gevolg van sneeuw. Daardoor moesten twee van de drie rijbanen dicht. Dit leidde al snel tot een file van zo'n 50 kilometer.
Door de gekantelde vrachtwagen ontstond ook file op de A28 tussen Harderwijk en Maarn. Daar vormde al snel een file van zo'n 31 kilometer file.
Ondertussen probeerde Rijkswaterstaat in de regio met strooiwagens en sneeuwploegen de wegen zo goed mogelijk begaanbaar te maken. Zo werden 27 strooiauto's ingezet in de regio.
In Midden-Nederland begon het donderdagochtend te sneeuwen. Vooral op lokale wegen viel veel sneeuw en werd het glad. De eerste ongelukken waren in Utrecht: daar botsten twee auto's op elkaar bij het Henri Dunantplein in Overvecht. Het ging hier alleen om blikschade.
Op de Sophialaan in Utrecht slipte een auto en belandde deze in het water. De bestuurder werd op het nippertje door duikers uit zijn auto gehaald en is naar het ziekenhuis gebracht.
In U Vandaag wordt uitgebreid aandacht besteed aan de sneeuwval. Hebt u foto's van de sneeuwval in uw wijk of straat? Stuur deze op naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Ongeluk op Sophialaan in Utrecht door sneeuwval

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.