Geen haven bij nieuwe Utrechtse bieb

PROVINCIE UTRECHT - Op het Smakkelaarsveld in Utrecht komt geen haventje naast de nieuwe bibliotheek. De Leidsche Rijn wordt, zoals eerder afgesproken, wel doorgetrokken, maar er komt geen plek waar boten langere tijd kunnen blijven liggen. Dat heeft wethouder Janssen vandaag bekendgemaakt.
In veel impressies van het gebied staat een haventje ingetekend, maar volgens de wethouder hebben omwonenden meer behoefte aan een parkje voor de nieuw te bouwen bibliotheek. Wel is aan de architect gevraagd om na te denken over horeca op een verlaagde kade, waar Utrecht bekend om staat.
Die Bieb++ wordt zeker gebouwd door architectenbureau Rapp+Rapp. Dat bureau was in 2008 als winnaar van de selectieprocedure uitgekozen, maar door een rekenfout was lange tijd ook bureau VMX in de race voor het gebouw. De rechter vond dat de rekenfout gecorrigeerd moest worden en daar legde VMX zich bij neer.
In het gebouw komen behalve de bibliotheek ook filmhuis ´t Hoogt, de Kunstuitleen en enkele tientallen woningen. Of het Utrechts Centrum voor de Kunsten ook een plek zal krijgen in de Bieb++, zal pas na de verkiezingen duidelijk worden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.