Kort nieuws: Rolstoeler Amersfoort te water

PROVINCIE UTRECHT - * Op de Satelliet in Amersfoort is een man in een rolstoel in het water beland. Omstanders schoten te hulp maar konden de man die met zijn benen in het water zat, er niet uitkrijgen. De brandweer lukte dit wel, waarna de man naar het ziekenhuis is afgevoerd.
* Sterrenwacht Sonnenborgh in Utrecht komt met speciale kerstkijkavonden. Het kerstfeest is op een bijzondere manier verbonden met de sterrenhemel. Volgens de legende volgden drie wijzen uit het Oosten ruim 2000 jaar geleden de Ster van Bethlehem tot ze bij het kerstkind kwamen. Tijdens de kerstkijkavonden op 22 en 23 december staat dit verhaal centraal.
* Het Utrechtse bedrijfsleven wil dat verkeersminister Eurlings haast maakt met de aanpak van de Ring Utrecht. De politieke partijen moeten hem daarin steunen. Volgens VNO/NCW, de Kamers van Koophandel en Transport en Logistiek Nederland is het zaak zo snel mogelijk de daad bij het woord te voegen omdat de regio anders financiele klappen krijgt.
* In een kelderbox in De Meern heeft de politie een grote hoeveelheid illegaal vuurwerk gevonden. Na een anonieme tip ging de politie op zoek in de kelder aan het Mereveldplein. Daar vonden agenten bijna 175 kilo aan illegaal vuurwerk. Een 23-jarige man is aangehouden.
* In Zeist hebben de portiers van een café aan de 2e Dorpsstraat een lastige klant aan de politie overgedragen.
De 25-jarige Soesterberger was uit de kroeg gezet maar bleef zich misdragen. Daarop grepen de uitsmijters hem en overhandigden ze de baldadige man aan de politie.
* Een vrouw uit Amersfoort is opgepakt omdat ze met een grote berg kleren zonder te betalen een winkel uitliep.
De vrouw had de kleren in haar tas gestopt en werd betrapt toen ze naar buiten ging. Ze kreeg een proces-verbaal en mag de winkel aan de Utrechtsestraat niet meer in.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.