Wijk bij Duurstede verdeeld over pedofiel

WIJK BIJ DUURSTEDE - Er komt een protest-mars in Wijk bij Duurstede tegen een pedofiel.
De organisatie Stop Kinderporno Nu! organiseert dit samen met ondersteuning van de groep buurtbewoners,de Kinderombudsman en de Stichting Dimitri woensdagavond een protestmars. Zij pikken het niet dat ze niet tijdig geinformeerd zijn door de gemeente.
Bij zevenduizend huizen in Wijk bij Duurstede is een flyer bezorgd en er wordt gerekend op minstens honderd demonstranten. De verontruste buurtbewoners flyeren vanmiddag ook op de markt in Wijk bij Duurstede.
Het is de bedoeling dat die woensdagavond naar het gemeentehuis lopen, om op een 'correcte manier hun ongenoegen te uiten', aldus de initiatiefnemers.
De aanwezigheid van een veroordeelde pedoseksueel in Wijk bij Duurstede verdeelt de straat waar de man woont in twee kampen.
Maandag werden in de straat briefjes bezorgd waarin gewaarschuwd werd voor de veroordeelde man. Bewoners reageerden daarop verrast en waren daarna in rep en roer.
Inmiddels is het nog steeds onrustig: het raam van de man werd beklad en een deel van de buurt wil hem weghebben. Anderen nemen het juist voor de man op omdat hij zijn straf heeft uitgezeten en nog steeds begeleid wordt.
RTV Utrecht ging langs in Wijk bij Duurstede om de sfeer te peilen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.