Kort nieuws: sneeuwbalgooier in de cel

REGIO - In Veenendaal heeft de politie een sneeuwbalgooier in de cel gezet. De 20-jarige man gooide sneeuwballen naar een politiewagen. Toen agenten hem vroegen daar mee op te houden, luisterde hij niet en werd daarom meegenomen.
* Een jonge automoblist is zaterdagavond zijn rijbewjis kwijtgeraakt in Zeist. De 21-jarige man uit Driebergen haalde een auto in op een glad wegdek. Toen de politie hem tot stoppen had gemaand, bleek dat hij zijn auto niet had verzekerd en dat hij teveel alcohol gedronken had.
* Een 17-jarige bromfietser uit Eemdijk is door de politie op de Eemweg van de weg gehaald. Hij bleek teveel te hebben gedronken. Hij kreeg een boete en moest zijn rijbewijs inleveren.
* Twee jongemannen zijn zondagmorgen betrapt op wapenbezit in het centrum van Zeist. De twee, van 18 en 19 jaar oud, waren door cameratoezicht betrapt op het verstoppen van een voorwerp. Toen agenten polshoogte kwamen nemen, bleek het om een honkbalknuppel te gaan. Het duo moest mee naar het bureau.
* Drie Utrechters van 18 en een 17 jaar oud zijn vrijdag aangehouden op verdenking van mishandeling en bedreiging van een chauffeur van het openbaar vervoer. Het incident had plaats op het Westplein. Politiemensen zagen de verdachten in een kroeg aan de Damstraat en hielden de drie aan.
* Een zestienjarige roker heeft amok gemaakt in een café in Bilthoven. De tiener had zondagnacht barpersoneel bedreigd nadat hij de kroeg was uitgezet wegens het opsteken van een sigaret. De politie heeft hem meegenomen naar het bureau.
* Een 21-jarige man uit Utrecht is aangehouden op verdenking van inbraak in een auto. Getuigen betrapten de man op zaterdagavond op de Aziëlaan en droegen hem over politiemensen. De verdachte had diverse audioapparatuur uit auto’s in zijn bezit.
* Een automobilist die op de A12 bij de Utrechtse Heuvelrug betrokken was bij een ongeluk, heeft zijn rijbewijs moeten inleveren. De 22-jarige Veenendaler bleek te hebben gedronken. Ook 66-jarige man uit
* De politie in Veenendaal heeft een 24-jarige man uit Pijnacker aangehouden wegens vernieling. De man maakte een object van een horecagelegenheid op de Nieuweweg kapot. De man werd gefilmd, waardoor de politie hem later kon aanhouden.