Kerstdiner voor honderd mensen afgelast

REGIO - De overlast vanwege het koude weer vindt zijn weg naar zelfs de kleinste hoekjes van het dagelijks leven: in heel de regio worden evenementen, kerstdiners en zelfs werk afgezegd.
Het zware winterweer heeft 110 mensen gedupeerd die maandagavond een kerstdiner zouden hebben in de Winkel van Sinkel in Utrecht.
Het diner was georganiseerd voor mensen met lagere inkomens of een handicap die normaal geen kerstdiner hebben. Het etentje gaat niet door omdat de taxi- en vervoersbedrijven het laten afweten in verband met het slechte weer.
Ook moeten de eerste twaalf gedragstherapeuten voor paarden nog even wachten op hun diploma. Die zouden ze maandag ontvangen maar vanwege het winterweer is de uitreiking uitgesteld. De therapeuten kunnen gedragsproblemen bij paarden analyseren en behandelen maar moeten nog even geduld hebben voor ze hun bul ontvangen.
Zondag werd al de voetbalwedstrijd tussen FC Utrecht en Twente uitgesteld. De KNVB vond het niet verantwoordelijk om voetballers en fans de weg op te laten gaan.
Ook kiezen veel werknemers ervoor om thuis te werken. Op die manier hoeven mensen niet de weg op of het openbaar vervoer in. ProRail en NS raden werknemers ook aan om zoveel mogelijk thuis te werken.
Hebt u een evenement dat niet doorgaat vanwege het winterweer of bent u thuisgebleven om daar te werken? RTV Utrecht wil graag van u horen. Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.