ProRail: Ook dinsdag weinig treinen

UTRECHT - Ook dinsdag rijden waarschijnlijk maar mondjesmaat treinen. Dat heeft Prorail gezegd.
De spoorbeheerder zegt dat net als maandag een basisdienstregeling van toepassing is. Daarbij rijden er op alle trajecten hooguit twee stoptreinen per uur.
ProRail raadt reizigers aan niet met de trein te gaan als het niet hoeft. Passagiers die van werk naar huis rijden, wordt gevraagd zo gespreid mogelijk van de trein gebruik te maken.
Maandag gaven passagiers geen gehoor aan die oproep. Reizigers probeerden ondanks de oproep toch een trein te pakken, maar in de meeste gevallen lukte dat niet. De treinen reden met een aangepaste dienstregeling.
Het zijn vooral stoptreinen die twee keer per uur rijden, intercity's rijden voorlopig niet. De treinen die rijden zijn wel langer dan gebruikelijk.
Het stadsbusvervoer in Utrecht kwam langzaam op gang. Maandagochtend bleven alle bussen van vervoerder GVU in de garages vanwege de sneeuw op de wegen. De lijn 11 naar universiteitscomplex De Uithof begon 's middags weer te rijden. Het was de bedoeling om ook andere lijnen gedurende de dag op te starten maar dit lukte nauwelijks.
De ANWB deed geen officiële oproep aan automobilisten om op gespreide tijdstippen naar huis te gaan, "maar het zou wel heel handig zijn", aldus een woordvoerster. Op de A2 van Amsterdam naar Utrecht stond halverwege de middag nog altijd achttien kilometer file. De weg was spekglad en bleef opnieuw aanvriezen. Ook ongelukken met vrachtwagens, die scharen of kantelen, leidden tot problemen.

ProRail over de sneeuwoverlast
Reizigersvereniging Rover over sneeuwoverlast
Verkeerschaos door sneeuw: RTV Utrecht live