Laura voorlopig bij bevriend gezin

WIJK BIJ DUURSTEDE - Laura Dekker, het meisje dat de wereld rond wil zeilen, verblijft voorlopig bij een bevriende familie. De rechtbank heeft nog geen uitspraak kunnen doen over het verzoek van Bureau Jeugdzorg om haar uit huis te plaatsen. Woensdagmorgen om 11 uur gaat de zaak verder.
De 14-jarige uit Wijk bij Duurstede verdween vorige week uit Nederland. Zondag bleek ze op Sint Maarten te zitten. Dinsdagmorgen kwam ze na een lange vliegreis aan op Schiphol. Agenten uit Utrecht hebben haar verhoord om een misdrijf uit te sluiten.
Pas 's middags mocht ze met haar advocaat praten. Haar ouders zag ze pas in de rechtszaal.

GUPPY

Laura staat tot juli 2010 onder toezicht van Jeugdzorg, die moet beoordelen of ze fysiek en mentaal sterk genoeg is om alleen in haar boot Guppy over de wereld te varen.
De kans bestaat dat Jeugdzorg haar uit huis laat plaatsen. Daarmee had Jeugdzorg woensdag al gedreigd en dat is volgens de advocaat ook de reden dat Laura het vliegtuig had gepakt.
De zitting werd vertraagd omdat de advocaat de drie rechters gewraakt heeft die haar zaak behandelen. De wrakingskamer bepaalde uiteindelijk dat de motie van wantrouwen tegen de rechters geen stand houdt.

KRITIEK

De opa en oma van Laura hebben veel kritiek op Bureau Jeugdzorg. In een brief in de Volkskrant schreven ze dinsdagmorgen dat ze vinden dat Jeugdzorg niet in het belang van hun kleindochter handelt en haar al helemaal niet helpt met de voorbereidingen voor haar zeilreis die ze wil ondernemen.

Lange dag voor Laura Dekker

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.