Prorail: meeste treinen rijden woensdag

UTRECHT - ProRail laat woensdag 80 procent van de treinen weer rijden. Ook intercity's zullen grotendeels weer volgens de normale dienstregeling rijden.
Op sommige trajecten rijden nog wel minder intercity's zodat eventuele storingen snel opgevangen kunnen worden. Om problemen met wissels te voorkomen worden testritten uitgevoerd.
Een woordvoerster van de NS liet dinsdag weten dat abonnementhouders volgende week dinsdag een ander persoon gratis met zich mee mogen laten reizen. Volgende week woensdag mag iedereen reizen met 40 procent korting.

DEN HAAG

De slechte treinenloop heeft voor veel vraagtekens gezorgd in Den Haag. Minister Eurlings van Verkeer wil van ProRail en de NS weten waarom het het treinverkeer dagen ontregeld was.
Niet alleen minister Eurlings wil opheldering, ook de Tweede Kamer begrijpt niet waarom het zo lang duurt voordat de treinen weer volgens de normale dienstregeling rijden.
Reisorganisatie ROVER heeft het Rijk om extra geld voor het spoor gevraagd.

FIETSPADEN

Ook elders wordt geklaagd over het beleid rondom het weer. De Fietsersbond verbaast zich over het vele sneeuw dat nog in Utrecht en andere gemeentes op de fietspaden ligt.
"Dat er zondag nog niet geveegd was, is logisch. Maar dat maandag en zelfs dinsdag nog veel fietspaden vol sneeuw liggen, is onbegrijpelijk", zegt een woordvoerder.
De verbeterde situatie op de weg heeft ervoor gezorgd dat Connexxion en GVU dinsdag op vrijwel alle lijnen weer zijn gaan rijden. De lange harmonicabussen van de GVU bleven dinsdagmorgen nog wel in de remise, maar ook die rijden weer.

Fietsersbond wil meer fietspaden sneeuwvrij
Ook problemen bij wissels in het Spoorwegmuseum