Eis 15 jaar cel voor moord in Soest

SOEST - Het Openbaar Ministerie heeft 15 jaar cel geëist tegen de 34-jarige man uit Soest die in de zomer zijn vrouw doodstak. Hem wordt moord met voorbedachte rade verweten.
Tijdens de zitting zijn gruwelijke details bekendgemaakt. De man bleek zijn 29-jarige vrouw met 45 messteken om het leven te hebben gebracht. Zijn vijfjarig zoontje zou alles hebben gezien, maar dat ontkent de man.
De twee zussen van de hebben het verminkte lichaam van de vrouw in de slaapkamer van de flat in de Weegbreestraat in Soest gevonden.

DRUGS

Tijdens zijn daad was de man volgens eigen zeggen onder invloed van cocaïne. De directe aanleiding voor de moord zou zijn dat hij haar verdacht van vreemdgaan. Hij was ook gok- en drankverslaafd en had vaak ruzie met zijn vrouw.
De man was een volle neef van zijn vrouw. De twee mochten niet scheiden van de familie.
Direct na de moord heeft de man zijn zoontje en zijn driejarige dochter naar familie in Amsterdam gebracht. Daarna gaf hij zichzelf aan bij de politie.
De zaak zorgt voor veel beroering in Soest. De burgemeester heeft vlak na de moord zelfs slachtofferhulp ingeschakeld voor buurtbewoners.
De uitspraak volgt op 5 januari.

Eis 15 jaar cel voor moord in Soest
Iedere jongere verwerkt dood naaste familie anders

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.