Kerstdiner deel 2: De populaire oplossing

PROVINCIE UTRECHT - Met de kerst in aantocht, is de vraag: Wat tovert u dit jaar op tafel? RTV Utrecht helpt u deze week op weg met drie ideeën: de goedkope versie, de populaire versie en de klimaatneutrale. Deel 2: het populaire kerstdiner. Kreeft
Ingrediënten: een hele kreeft, risottorijst, olijfolie, saffraan, knoflook, witte wijn
- De kreeft wordt 8 minuten lang gekookt.
- Voor de risotto fruit u knoflook in olijfolie. Een beetje saffraan erbij en dan de risottorijst erbij doen.
- De rijst door de pan laten rollen tot alle korrels met olie bedekt zijn.
- Afblussen met witte wijn en dan 20 minuten zachtjes laten pruttelen. Door de saffraan krijgt de rijst een gele kleur en een bijzondere smaak.
- De kreeft ontdoet u van de staart en de scharen en vervolgens haalt u het visvlees eruit.
- Draperen op een bord: klaar!
Eet smakelijk!

Kerstdiner deel 2: De populaire oplossing
Kerstdiner deel 2: De populaire oplossing

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.