Laura mag bij vader blijven

WIJK BIJ DUURSTEDE - Zeilmeisje Laura mag van de Utrechtse rechtbank kerst bij haar vader vieren. RTV Utrecht had kort na de uitspraak een interview met de vader van het 14-jarige meisje.
Bureau Jeugdzorg vroeg woensdag of het meisje uit huis geplaatst kon worden. Maar de rechtbank denkt dat Laura's opstandigheid, zoals bijvoorbeeld haar recente vlucht naar Sint Maarten, komt doordat zij niet gelooft dat zij ooit haar wereldreis mag maken.
Dat zou veroorzaakt worden doordat haar vader en Bureau Jeugdzorg er samen niet uitkomen. Nu wil de Utrechtse rechtbank Laura helpen om de wereldreis toch te maken.
Bureau Jeugdzorg vroeg woensdagmiddag aan de Utrechtse rechtbank of Laura uit huis kon worden geplaatst. Het was aan de rechtbank om te besluiten waar de 14-jarige de kerst doorbracht: bij haar vader of bij de bevriende 'familie X.'.
Het was zeker dat het meisje niet bij haar moeder zou wonen. Toen dit bekend werd, verliet die vanmiddag hevig geëmotioneerd de rechtszaal in Utrecht.

VLUCHT NAAR SINT MAARTEN

Laura Dekker vluchtte vorige week met haar Nieuw-Zeelandse paspoort via Parijs naar het eiland Sint Maarten. Daar wilde zij een zeilboot kopen. Haar plan was om op het Caribische eiland te gaan wonen en zo Nederland te ontvluchten.
Dat bevestigden haar advocaat en haar woordvoerder. Laura wilde niet meteen vanaf Sint Maarten haar wereldreis gaan maken maar was wel van plan langere tijd buiten Nederland te gaan wonen.
Op zondag werd ze in Sint Maarten onderschept door de politie nadat een vrouw haar op straat had herkend van het internationale opsporingsbevel.

Samenvatting rechtszaak zeilmeisje Laura op Radio M
Vader van Laura: "Deze zomer begin aan soloreis"