NS compenseert gedupeerde reizigers

UTRECHT - De Nederlandse Spoorwegen komen reizigers tegemoet, die gedupeerd zijn door de vertragingen en uitval van treinen tijdens de afgelopen dagen.
Abonnementhouders mogen volgende week dinsdag een ander persoon gratis met zich mee mogen laten reizen. Een dag later mag iedereen reizen met 40 procent korting.
Reizigersvereniging Rover is te spreken over de actie van de NS. "Gelukkig gebeurt er iets," liet een woordvoerder weten. "Je doet toch wat voor de mensen. Het is in ieder geval toch iets." Daarmee doelde de zegsman op een eerder bericht van de NS dat klanten die sinds zondag vertragingen opliepen, geen schadevergoeding krijgen.
De treinen zijn woensdagochtend volgens plan met een 80-procent-dienstregeling uitgereden. Dat heeft een woordvoerder van ProRail laten weten. Hij meldde dat er geen bijzonderheden waren.
Op een aantal trajecten rijden minder treinen, maar dat is normaal ook al zo. De NS meldt dat treinreizigers rekening moeten houden met een vertraging van een kwartier tot een half uur. Connexxion zegt dat alle bussen vanmorgen op tijd zijn vertrokken.
De sneeuw van de afgelopen dagen heeft voor veel problemen gezorgd op het spoor. Wissels raakten ondergesneeuwd en treinen gingen door het winterse weer stuk, waardoor het rijden van de normale dienstregeling niet mogelijk was.