Straffen tot zes jaar voor 'pooierboys'

AMSTERDAM - Drie leden van de bende pooierboys die ook in Utrecht vrouwen achter het raam hadden staan, krijgen celstraffen van zes, vijf en vier jaar.
De rechtbank in Amsterdam oordeelde dat de hoofdverdachten Youssef O. en broers Megmed en Murat O. vrouwen misleidden en dwongen tot prostitutie in Utrecht, Den Haag, Alkmaar en Amsterdam.
Het vonnis van de rechtbank is lager dan de eis van het Openbaar Ministerie: die wilde straffen tot dertien jaar voor de bende die meer dan twintig vrouwen uitbuitte.
De 'pooierboys', zoals justitie hen noemde, zouden hun slachtoffers hebben ingepalmd en een relatie met hen zijn begonnen. In sommige gevallen zouden ze contact met de vrouwen hebben gezocht via internetsites. Vervolgens zouden ze hen hebben gedwongen als prostituee te werken.
Volgens het OM hebben de verdachten enorm veel geld verdiend met hun activiteiten. Ze zouden dat hebben witgewassen via het autobedrijf van de broers Megmed en Murat O. of door grote bedragen cash op de rekeningen van familieleden te storten.
Drie handlangers van de hoofdverdachten kregen lagere straffen. Het OM overweegt nog in hoger beroep te gaan.