Kort nieuws: Racefiets wint aan populariteit

BUNNIK - Nederlanders kiezen steeds vaker voor een racefiets. De verkoop steeg de afgelopen jaren van 13.000 stuks in 2004, naar drie keer zoveel exemplaren vorig jaar. Dat meldt de branche-organisatie Bovag in Bunnik.
Bovag heeft wel een verklaring voor de toegenomen populariteit van sportief fietsen. Het zou helemaal in de huidige trend van gezond leven passen. Bovendien is fietsen groen en dus milieuvriendelijk.
* Nieuwbouw voor het Vechtdorp Nederhorst den Berg. De gemeente Wijdemeren heeft afspraken gemaakt met projectontwikkelaars voor woningbouw op de plek van het oude gemeentehuis. Daar komen elf appartementen en vijf woningen. Eerder was er over het plan zeer veel protest uit het dorp. Of deze nieuwe plannen wel geaccepteerd worden, moet blijken tijdens een informatie-avond op 13 januari.
* Nieuwegein heeft twee kunstenaars ingehuurd om een nieuwe parkeergarage op te vrolijken. Jaroslaw Flicinski en Spinvis maken een lichtkunstwerk en een geluidssculptuur. De gemeente vindt het belangrijk dat de parkeergarages goed worden aangekleed, omdat ze in het nieuwe stadscentrum dienen als entree voor de binnenstad.
* De politie in Maarssenheeft een man aangehouden voor vernieling. De 29-jarige had 's nachts een vlaggenstok uit een houder getrokken en vernield bij een winkel aan de Breedstraat. Helaas voor de man was dat goed te zien via beveiligingscamera's. Hij werd opgepakt en krijgt een proces-verbaal.
* In Utrecht vond een dronken bestuurder het nodig hard door te rijden ondanks de gladheid op de weg. Agenten spraken de man op Daalsesingel aan op zijn rijgedrag en roken een dranklucht. Na controle bleek de 25-jarige Utrechter dronken te zijn. Hij mocht zijn rijbewijs op het bureau achterlaten en is met een rijverbod naar huis gestuurd voor de feestdagen.