Tientallen in protestmars tegen pedoseksuelen

WIJK BIJ DUURSTEDE - Enkele tientallen mensen hebben woensdagavond in een protestmars door Wijk bij Duurstede gelopen. Ze eisen dat burgemeester Guus Swillens iets doet aan de twee veroordeelde pedoseksuelen die in het stadje wonen.
De tocht was georganiseerd door Stop Kinderporno Nu. Zij kwamen er achter dat een veroordeelde pedoseksueel in een wijk woont zonder dat de inwoners daarvan op de hoogte waren gesteld. Nadat daarover onrust was ontstaan, ontdekte de gemeente afgelopen week dat er nog iemand anders in de buurt ooit veroordeeld is voor kindermisbruik.
Volgens de burgemeester is de tocht rustig verlopen. Hij heeft een groep van veertig tot vijftig mensen op het plein bij het gemeentehuis ontvangen. "Ik was niet uitgenodigd door de organisatie van de protestmars, maar omdat ik had gehoord dat ze mij mogelijkerwijs wat wilden aanbieden, gaf ik hen daarvoor graag de gelegenheid. Er is geen petitie aangeboden, dat gebeurt later."
Dinsdag hield de gemeente een bijeenkomst voor inwoners. In januari is een tweede gesprek, dan met buurtvertegenwoordigers over eventueel te nemen actie.
Bekijk en beluister hieronder de reportages van onze verslaggevers.

Tientallen in protestmars tegen pedoseksuelen
Tientallen in protestmars tegen pedoseksuelen