Kort nieuws: Man met gestolen brommer niet snel genoeg

REGIO - De politie heeft in Veenendaal een man op een gestolen bromfiets aangehouden. De man reed op de Rondweg West en moest stoppen voor een politiecontrole. Hij liet de brommer staan en rende hard weg. De agenten haalden hem bij een nabijgelegen supermarkt in.
* In Oudewater zijn vier jongens aangehouden nadat ze hadden ingebroken in een auto. Getuigen belden de politie toen ze de jongens bezig zagen bij een auto op de Brededijk. Agenten ging en eropaf en kwamen even verderop een auto met drie van de verdachten tegen. Zij werden aangehouden, een vierde verdachte werd later op de avond opgepakt.
* Twee mannen zijn in Breukelen aangehouden omdat ze een auto probeerden open te breken. Een getuige zag de twee bezig bij een geparkeerde auto op de Boendermakerstraat. Agenten wisten de Litouwers later op het station van Breukelen aan te houden. Ze konden mee naar het bureau.
* In Amersfoort is een viertal inbrekers tijdens hun werk gestoord. De groep was bezig in een bedrijf aan de Utrechtseweg toen ze betrapt werden. De vier gingen er in een auto vandoor. De politie hield in de omgeving twee 15-jarige Amersfoorters aan.
* Twee inbrekers zijn op heterdaad betrapt tijdens hun werk in Hoogland. De twee uit Rotterdam waren bezig in een woning aan de Steenbouw. De bewoner van het huis hoorde gestommel en belde de politie. De agenten vonden de twee inbrekers in de garage en hebben de mannen van 27 en 30 jaar oud opgepakt.
* De Breukelense locatie voor het bevolkingsonderzoek naar borstkanker verandert. Het mobiele onderzoekscentrum komt te staan op de parkeerplaats bij de Stinzenhal, aan de Broekdijk-Oost. Voor de nieuwe ronde in het onderzoek worden op 6 januari tweeduizend vrouwen uit Breukelen, Kockengen en Nieuwer ter Aa opgeroepen.
* Inwoners van gemeente De Bilt kunnen zich via internet voorbereiden op de verkiezingen. Met een op maat gemaakt Kieskompas kunnen inwoners vanaf volgende maand bepalen welke lokale partij het best bij de eigen politieke voorkeur past. De digitale test bestaat uit dertig stellingen.
* Vinkeveen krijgt 39 extra appartementen voor starters en ouderen. Die worden gebouwd in het oude zusterpand Maria-Oord. De woningen komen bovenop het bestaande nieuwbouwprogramma en moeten rond het voorjaar van 2011 worden opgeleverd.
* In Amersfoort zijn twee oplichters tegen de lamp gelopen. De Amersfoortse man en de Arubaanse vrouw probeerden een flink geldbedrag op te nemen met een valse betalingsoverdracht, maar een oplettende bankmedewerker trapte daar niet in. Hij schakelde de politie in.