Advies aan automobilisten: "Blijf thuis"

REGIO - De verkeersinformatiediensten waarschuwen automobilisten voor ijzel. "Als het enigszins kan, ga dan niet de auto in. Het wordt spiegelglad op de wegen," aldus een woordvoerder van de ANWB.
Het advies geldt van donderdag 21.00 uur tot vrijdag 11.00 uur. De weersverwachtingen voor Midden-Nederland zijn dat er in de kerstnacht en vrijdagmorgen regen met ijzel, maar mogelijk ook sneeuw of ijsregen valt. Het KNMI in De Bilt heeft een zogeheten voorwaarschuwing voor extreem weer uitgegeven.
Vooral het noordoosten van het land loopt donderdagnacht en vrijdagochtend kans op ijzel. In het zuiden begint het donderdag in de loop van de avond te regenen. Elders kan ook natte sneeuw vallen. Dat zei een woordvoerder van het KNMI donderdagmiddag. De regen en natte sneeuw kunnen echter opvriezen, met gladheid als gevolg.
Aan het einde van de avond en in de nacht is in het hele land natte sneeuw en ijzel mogelijk. In het noordoosten houdt de neerslag tot aan het einde van vrijdagochtend, eerste kerstdag, aan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.